Süzgec Mutfakta

Süzgec Mutfakta

22 Mart 2014 Cumartesi

Visneli Parfe


Visneli Parfe
Malzemeler:
•2.5 su b. süt
•2.5 yemek k. un
•1 su b. seker
•1 toz krem santi+1 su b. süt
•2 yemek k. hindistan cevizi
•vanilya
•1 su b. cekirdeksiz visne

Yapilisi:
Süt, un ve seker karistirilarak pudding kivaminda bir muhallebi yapilip sogutulur.
1 toz krem santi 1 su b. süt ile hazirlanip soguk muhallebiye ilave edilir. Hindistan cevizi ve vanilya da ilave edilip karistirlir. Visnenin yarisi da parfeye ilave edilip karistirilir.
Kalip strec film ile kaplanip kalan visneler tabanina istediginiz sekilde süsleyip üzerine parfe dökülür. Kalibin üstünü strec film ile kaplayip 3-4 saat derin dondurucuda dondurulur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder